project

Surrey Country House – redesign, refurbishment, bespoke joinery designs and full interiors

In this substantial 1930s long-standing family home I redesigned and tied together the conservatory, family room, kitchen, boot room and breakfast room, to create a more cohesive space.

 

The existing kitchen was refurbished and improved with new bespoke joinery and my own design handles. I reconfigured the kitchen and boot room by taking down the wall between the two rooms, adding bespoke glazed doors to add light. I also provided full interior schemes for all the remaining rooms and designed bespoke storage units in the breakfast room and family room.

 

Original ground floor layout

 

Family room: images from concept book

The results: bespoke larder cabinet from our designs 

The redesigned ground floor layout 

Drawings for new hand-built doors between the kitchen and pantry 

Family room – the results: seagrass wallpaper, new curtains with leading edge and bespoke handmade joinery

“We have loved working with Philip. He has both honed in on our style and the
kinds of things we love at the same time as giving us fresh ideas and suggestions.”

– Hannah and Robin de Carteret