project

Surrey Village House – remodelling and full interior design

This detached, four-bedroomed modern house built with a distinct nod to the Edwardian style requires a conversion of the attic into a bedroom and bathroom with windows overlooking the garden and a ground floor ‘L’ shaped extension with new kitchen and annex with bedroom, sitting room and bathroom The remodelling will also involve the creation of a courtyard outside, potentially with steps up to the remaining raised lawn.

 

The current kitchen/dining area will become a relaxed living space and will offer a fantastic opportunity to put the family’s ‘stamp’ on the house. The brief is to make the house feel less foursquare, more individual and with a relaxed and warm feel. The property is in a conservation area, abutting an area of outstanding natural beauty, in the greenbelt and has had all permitted development rights removed.

 

Kitchen: Images from concept book 

‘Great room’: Sketch illustration of armchair

Coloured rug for seating area

Bedroom

Images from concept book 

Bathroom

“We have loved working with Philip. He has both honed in on our style and the
kinds of things we love at the same time as giving us fresh ideas and suggestions.”

– Hannah and Robin de Carteret